Dag 1 - Van Attenhoven naar Revin

01/Sept –  154 km - 18,9 km/u

20u00. Voilà, de kop is eraf. En ’t is ineens een serieuze kop!

Deze morgen nochtans met een heel klein hartje afscheid genomen van vrouwtje Maryse en vertrokken. De zon en de weg zorgden er evenwel voor dat het beklemmend gevoel snel verdween.

Dus 155 km gereden i.p.v. de voorziene 130 km. De fietsvrienden zullen niet verwonderd zijn. ‘Dat is normaal voor Jos, zich 25 km vergissen in afstand’!

Vanmorgen dus aan de Industriezone in Landen de RAVel genomen naar Namen, langs een prachtig stuk Waals Haspengouw, en vervolgens in Namen de RAVel2 naar Dinant en Mariënbourg, waar ik de oversteek heb gemaakt naar Givet. Daar de ‘Voie Verte Transardennes’ genomen, een prachtige fietsroute langs de Maas, tot in Revin. Ter hoogte van de Nucleaire Centrale van Chooz evenwel verkeerdelijk een bijzonder drassig en modderig bos ingereden tot ik niet meer verder kon. Terugkeren dus met als gevolg: extreem vuile fiets en fietstassen te kuisen bij aankomst in het hotel.

Ik slaap vannacht in ‘Hotel Bar Restaurant Le Wigwam’. Chief Winnetou (zo noem ik de eigenaar/uitbater) is er manusje voor alles: verzorgt het onthaal, doet de kamers, kookt het avondeten, verzorgt het ontbijt, doet de bar…

De kamers zijn aan een grondige opknapbeurt toe (om niet te zeggen dat ze vies en vuil zijn!). Het avondeten viel wel mee. En..., hij had Blonde Leffe van het vat. Dat maakte veel goed! In ieder geval een afrader voor toekomstige Compostela fietsers of lopers.

Zit nu met krampen in de benen aan tafel. Dus ik ga wat op mijn bed liggen.

Morgen fiets ik naar Montmédy.