Dag 2 - Van Revin naar Montmédy

 

02/Sept - 122,4 km - 17,9 km/u

Vanmorgen vanuit Revin opnieuw de ‘Voie Verte TransArdennes’ genomen, richting Charleville-Mézières, ca 50 km lang. Werkelijk een parel van een fietsroute. Niet voor niets in de meeste toeristische gidsen als één van de mooiste fietsroutes in Frankrijk genoemd. Een oase van rust in een groene Maasvallei met af en toe een stadje langs de oevers.

Vanaf Charleville geen ‘Voie Verte’ meer. Het was even schrikken en slikken op die drukke D-wegen. Bijna 70 km ver over Sedan, Mouzon en Stenay naar Montmédy. Naast de drukte bovendien erg geaccidenteerd terrein: klimmen, dalen en opnieuw klimmen en dalen… Met als toetje de beklimming (eigenlijk ben ik te voet naar boven gegaan…!) naar de Citadel van Montmédy, die hoog boven het dorp uitsteekt.

Ik slaap in een gemeentelijke ‘gîte de randonneurs’  'Le Pigeonnier', die juist naast de Citadel is gelegen. Proper en heel praktisch ingericht voor trekkers. Er is een dortoir (= slaapzaal) met 6 slaapplaatsen, maar ik ben alleen vanavond. Bij aankomst wel even paniek, er was niemand aanwezig om de sleutel te overhandigen en bovendien bleek men, bij telefonische navraag bij de toeristische dienst, vergeten te zijn dat ik kwam logeren. Maar het euvel was snel rechtgezet.

Terplekke voor de eerste keer andere Compostela fietsers ontmoet. Waren druk bezig hun tentje aan het opstellen op de camping in de buurt van de Pigeonnier. Een koppel uit Nederland, wat dacht je...?

Moest ik uiteraard nog eten en dat kon alleen in het dorp beneden. Ben wijselijk te voet gegaan, met de fiets geraakte ik toch niet boven.

Morgen gaat de tocht verder naar Châlons-en-Champagne. Ja, ja, je leest het goed: naar de Champagnestreek…