Dag 4 - Van Châlons-en-Champagne naar Troyes

 

04/Sept –  112 km - 18,3 km/u

Vannacht geslapen in ‘Hotel de la Cité’, een degelijk proper hotelletje op wandelafstand van het centrum van de stad. En geloof het of niet: het enige bier dat ze in de koelkast staan hadden, was Grimbergen Blond…

Na het uitchecken vanmorgen even de oude stad verkend met de fiets (wat ik altijd al een toffe manier heb gevonden om een grote stad te verkennen) en wat aan fotoshooting gedaan van de vele vakwerkhuizen die de stad rijk is. Dan wat proviand ingeslagen (baguette, saucisson en 2 liter extra water) voor over de middag.

En dat was nodig. Want vandaag ca 90 km door een eindeloze landbouwregio gereden met reusachtige graansilo’s en honderden windmolens. Langs de weg af en toe een klein dorp (eerder een gehucht) zonder enige voorziening. Winkels zijn er niet. Mobiele winkelwagens bedienen de mensen.

In zo’n weidse omgeving voel je je echt wel nietig.

Ter hoogte van Mailly-le-Camp, waar een groot ‘Camp Militaire’ is gevestigd, ben ik bijna letterlijk van de weg geblazen door een voorbijrazende kolonne van zware tanks, die op nog zwaardere vrachtwagens stonden.

Vannacht slaap ik in een mooi gerenoveerde ‘Auberge de Jeunesse’ in een groene omgeving, enkele kms van de stad Troyes. Bij aankomst een babbel gedaan met Nederlander Frans, die met de fiets op weg was naar Zuid-Frankrijk. Naar Compostela was hij al 5 keer geweest. Een keer met de fiets, en 4 keer te voet, telkens over een andere Camino. Later hebben we ook samen gegeten. Wij waren blijkbaar de enige gasten. Twee 60-plussers in een 'Auberge de Jeunesse’...!

Morgenvroeg ga ik Troyes bezoeken en rij dan verder naar Auxerre.