Dag 20 - Van Logroño naar Belorado

 

Zaterdag 20/sept – 96 km – 15,3 km/u

Na de gebruikelijke douche en het schrijven van mijn dagverslag gisteravond (geen wifi echter), ben ik nog wat gaan kuieren in de gezellige binnenstad en aansluitend het avondeten in ‘El Rey del Jamon’ genomen. Ik moet nog even wennen aan dat Spaanse tapas en raciones gedoe. Elk op zich heel lekker maar samen een uitdaging voor de maag! Enkele motiliums helpen me uit de nood.

Toen ik omstreeks half tien terug in de Calle San Juan arriveerde, had de straat zich getransformeerd tot één lange uitgaansbuurt.  Werkelijk elk huis aan weerszijden van de lange straat had deur en venster open gezet en zich omgevormd tot een tapas- en wijnbar. Ca. 400 meter tapas- en wijnbars. Een zee van volk zowel in de bars als op straat. En een Spaanse lawaaierige drukte van jewelste. Een straat om te onthouden, die Calle San Juan.

Daniël was voor Spaanse normen vrij op tijd deze morgen.

Wat gesukkeld om de grote stad uit te geraken. Mijn GPS doet soms rare toeren! De uitvalsweg was voor ca 6 km de ‘Camino’ die de stappers lopen. En dus heb ik er wat gepasseerd. Met tientallen – misschien wel honderden- verlieten ze Logroño. Een stoet van ‘rugzakkers’.

Mijn weg vandaag is bondig te omschrijven als: vanuit Logroño op 400 m hoogte geklommen naar een hoogte van 650 m, gedaald tot 500 m, opnieuw geklommen tot bijna 800 m, gedaald tot 560 m en tenslotte geklommen tot 750 m hoogte in Belorado! De laatste 15 km heb ik weer serieus op mijn tanden moeten bijten. Een stevige wind op kop maakte dat de snelheid drastisch daalde.

De hele voormiddag tussen de wijnranken van de Rioja gereden. In de loop van de vroege namiddag verdwenen ze en kwam een oneindige vlakte van gele korenstoppels van afgemaaid graan in de plaats. Met op de achtergrond een donker massief hooggebergte (waarvan ik de naam niet ken).

In Santo Domingo de Calzada door de oude binnenstad gereden en  een dubbele cola gedronken met een portie ravioli (is dat niet Italiaans?)

In Belorada waren alle albergues al ‘completo’. Ook in het plaatselijke hotel geen kamer meer vrij. Na wat heen en weer vragen (toch even een beetje paniek, want die van het hotel zij me dat ik moest doorrijden naar het volgende dorp, 15 km verder!) toch nog een pensionnetje gevonden waar ik een deftige kamer huur voor 25 €. Nu nog even naar een goede bar en restaurantje op zoek.

Morgen een relatief korte fietsetappe naar Burgos.