Januari 2016

Het stond in de sterren (en in mijn BLOG-2014) geschreven dat ik ooit nog eens naar Santiago de Compostela zou gaan. Te voet deze keer. Met een 'stap'-maat.

De kogel is door de kerk. De datum is geprikt. Op 20 mei vliegen we naar Lourdes. We, dat zijn ikzelf en 'oude' vriend Jos V, met wie ik een eeuwigheid geleden (eerder 2 decennia...) nog heb samen gewerkt in een VZW ter vrijwaring van de parochiekerk. Dochter Klara zal ons ter hoogte van Ponferrada vervoegen en de laatste 200 km meestappen.

Op 20 mei vertrekken we vanuit Lourdes voor een 960 km lange voettocht naar Compostela. Eerst 7 dagen langs het middengebergte van de Pyreneeën, dan erover langs de Lepoedre-pas en vervolgens over de Camino Francés helemaal door Noord-Spanje.

We zijn recent naar een ontmoetingsdag van het Vlaams Compostela Genootschap geweest. De presentaties van en de contacten met (toekomstige) pelgrims, de aankoop van de 'stap'gidsen.... Het vuur begint te branden, de uitdaging maakt me ongeduldig...

Zoals de vorige keer ga ik ook nu aan de hand van een BLOG een dagboek bijhouden. Als latere herinnering voor onszelf, maar ook voor de thuisblijvers: familie, vrienden, kennissen...Zodat zij af en toe kunnen checken waar wij uithangen. En ons desnoods enige moed kunnen inspreken...

Nog 4 maanden te gaan..., voor we gaan!

 

April 2016

Slecht nieuws! Stapmaat Jos V moet afhaken omwille van gezondheidsproblemen. Ik ga er alleen mee door. De plannen zijn te ver gevorderd!