Juli 2017 - Van Le-Puy-en-Vélay naar Cahors

Een mooi avontuur tegemoet...

Vorig jaar in mei/juni ben ik van Lourdes naar Compostela gestapt. 1000 km in 39 dagen. Klara heeft me toen de laatste 200 km -dat zijn 10 stapdagen-vergezeld.

Toen wist ik het al. Dit zouden we samen nog eens doen. Want eenmaal door de microbe gebeten, laat ze je niet meer los. Ook Klara niet.

En voilà, hier gaan we. Vanuit Le-Puy-en-Vélay, een middeleeuws pelgrimsstadje gelegen in het Frans Centraal Massief, richting Saint-Jean-Pied-de-Port aan de Pyreneeën. En dan verder… met hopelijk ooit als ultieme eindbestemming Santiago de Compostela.

Dit is het relaas van ons avontuur in juli 2017. 340 km stappen met de rugzak, van Le Puy naar Cahors, onze bestemming dit jaar.

Dag na dag over berg en dal, tomeloos genietend van de wonderlijk stilte van de natuur om ons heen, van de prachtige middeleeuwse dorpen, van het cultureel en religieus erfgoed uit die duistere middeleeuwse tijden toen honderdduizenden op weg gingen naar het graf van Santiago, apostel Jacobus de Meerdere.

We stappen over de ‘Via Podiensis’, de middeleeuwse pelgrimsroute of de meer hedendaagse GR65, één van de vele lange afstandsroutes voor hikers in Frankrijk. Een fantastisch pad, dat mag blijken uit de teksten en de foto’s op de volgende pagina’s.