Dag 10 - Van Sangüesa naar Monreal (40 450 stappen-29 km-3100 kcal)

 

Woensdag 24/07/2019 - Jos schrijft:

Om 7u vanmorgen de deur uit voor - voor mij althans - de mooiste etappe van onze tocht.

De eerste 18 km is het permanent langzaam klimmen langsheen een smal bergpad doorheen de bossen van Navarra tot op een hoogte van opnieuw 800 m boven de zeespiegel. Het levert telkens weer prachtige panorama’s op van verre diepe valleien. De laatste 10 km gaat het bergaf doorheen de open velden.

Ons boekje noemt deze etappe ‘eenzaamheid om verliefd op te worden’ -  en dat is het ook. Uitgezonderd enkele maaiende boeren, zijn we geen mens tegen gekomen. Alsof we alleen op deze wereld rondlopen.

Christina is blijven slapen waar wij gistermiddag na 20 km gelunched hebben en ‘Super Mario’ ging enkele KMS om lopen naar een kapel van de beschermheilige van Huesca , de stad waar hij woont. We hebben hem niet meer terug gezien.

Bovendien waren de weergoden ons gunstig gezind vandaag. Een aantal graden minder en het grootste gedeelte van de dag een gesluierde zon. Gewoon heerlijk wandelweer zonder ongemakken.

In Monreal hebben we een mooie kamer gevonden in een Casa Rural. Een pracht van een middeleeuws huis.

Even rusten, douchen en dan een ‘city-tour’: het kerkje en 2 bars (vino rosado…!). Onze gastheer belt naar één van de bars om hen te verwittigen dat er vanavond 2 peregrinos komen eten (dat zijn wij). Het wordt (uiteraard) een ‘plato peregrino ‘!

Morgen wacht opnieuw een stevige wandeling.

 

Woensdag 24/07/2019 - Klara schrijft:

Dag 10: slechts 30 km van Sanguesa naar Monréal

Het was een mooie recente hostal waar we ons zelfgemaakt ontbijt om 6.30 u gebruikten. We hadden ook lunchpakket mee daar er niets onderweg zou zijn van bevoorrading. Er zijn 2 hellingen: eentje van 2 km en eentje van 5 km. De rest gaat op en af. Omstreeks 11.45 u lunch in schaduw onder boom. Ik trek zoals gewoonlijk mijn schoenen en kousen uit om voeten te verlichten en dat is heeeerlijk. Om 12.20 u verder en nog 15 km te gaan. De weergoden zijn gematigd : slechts 34 graden en gesluierde zon. Het wandelen in deze temperatuur is ok! We vinden een goede casa rural in Monréal en zijn blij te kunnen rusten 😊