Dag 5 - Van Givet naar Olloy-sur-Viroin (24,5 km)

Met de regen en Corona als spelbreker

 

Vrijdag 28 augustus 2020 - Jos schrijft:

Deze morgen met de zegen van onze bejaarde hoteluitbaters vertrokken langs een smal onverhard jaagpad van de Maas. Na 4 km even een intermezzo over een drukke steenweg om bij het Canal de la Meuse te komen. Hier verlaten we de Maas.

In het prachtige dorpje Hierges drinken we een koffie. Ik vraag nog even of de uitbaatster ons een sandwich kan maken voor onderweg. Maar dat kan ze helaas niet.

We bereiden ons al voor op een snoepjes-lunch van Klara als we na 6 extra km in Treignes een kleine brasserie vinden.

Vanaf Treignes duikelen we een prachtig bos in, waar we weer uitkomen in Olloy-sur-Viroin.

Daar blijven we iets te lang op een terras zitten, in gesprek met een 6-tal jonge Chiro-meisjes uit Londerzeel en twee jonge kerels uit Alken, allen op trek met de tent.

Compleet uitgeregend komen we aan op de camping waar we in een houten chalet verblijven. Tegenslag 2: hun kantine is wegens corona gesloten. Dat wordt op de kin kloppen of terug naar het dorp, zo'n 100 hoogtemeters lager! Ik ga voor het laatste, tussen 2 buien door.

Beneden in het dorp spreek ik een dame aan in een auto met draaiende motor. Waar vind ik een winkel? 'Ik rijd je even tot daar meneer, en ik breng je met je inkopen wel even terug naar boven bij de Camping'. Er zijn nog goede zielen op deze wereld!

Morgen naar Rocroi, alweer onze laatste stapdag dit jaar.

 

Vrijdag 28 augustus 2020 - Klara schrijft:

Vaarwel aan het “Fawlty Towers” geïnspireerd hotel. Het bejaarde koppel baatte het nog begeesterd uit maar waren vaak niet mee.... Zo ook aan de check out waar de medewerkster door had dat wij vader en dochter waren, maar waarop de eigenares totaal verontwaardigd reageerde tov haar medewerkster. We proberen vandaag 24 km te doen ( zoals het boekske zegt).

We passeren de citadel in Givet en lopen een tijdje langs de Maas. Aan een sluis moeten we stukje steenweg volgen en vervolgens komen we terug aan een kanaal (de la Meuse). Het is erg afwisselend vandaag en gaan zelfs verschillende bossen in. Wel veel op en af. Hierges is een prachtig stadje met hoog op de heuvel een Kasteel. We drinken er koffie in een schilderachtige taverne.

Zonder het (echt heel) erg te vinden verkorten we onze route. ‘s Middags hebben we er 14 km opzitten en lunchen in Treignes. Normaal nog 10 Km. Er kondigt zich pas regen aan vanaf 17 u, dus om 16 u drinken we (op 1km van ons vakantiepark) in een plaatselijk café nog iets. We ontmoeten eerst een groep Chiro meisjes uit Londerzeel die de GR volgen en die vallen omver van het feit dat wij minstens 20 km per dag doen. We zien hun later terug in het vakantie park waar ze hun tentje opslaan. Vervolgens 2 jonge gasten die ook een paar dagen wandelen met tent: uit Laken en uit Alken.

Wanneer we vertrekken vanop het terras, begint het te regen en vervolgens te gieten... Zeiknat komen we toe op het vakantiepark. We krijgen een vaste camper toegewezen maar cafetaria is toe.

Zodra het stopt met regenen trekt papa zijn natte schoenen terug aan richting supermarkt. Er is in de camper gelukkig een kurkentrekker. Ik zeg, een fles wijn de man is genoeg hoor .  Ik ga me ondertussen douchen. Wel een hele belevenis... handdoek vergeten in camper, zeep kwijt ... Enfin, we hebben wijn. Morgen laatste stapdag. Hopelijk niet te veel regen en droge schoenen .